de ruwe en organische vormgeving van enkele aangespoelde versteende oesters. Oesters met een verhaal en een verleden. Het was bij aanvang een wild idee om een oester als chocoladevorm uit te werken maar doorheen de tijd kreeg deze uitdaging vorm als 'La Westendaise'. Een unieke chocoladevorm met een waaier aan mogelijkheden ontstaan vanuit een eigen strandvondst in Westende.
stichters van Westende-bad in het prachtige Belle Epoque verleden.
'La Westendaise' bestaat in verschillende varianten en smaken van een lekkere knapperige schelp tot een volle breekbare chocolade(melk)vorm en een oester met een vulling in meerdere lagen. Ook keukenchefs kunnen in de creatie van hun desserts aan de slag met de mooie en lekkere oesterschelp.
Geniet met ons mee van het mooie verleden van Westende-bad en 'La Westendaise'... chocolade voor fijnproevers!
In "La Westendaise' Parel van de Kust plaatsen we diverse chocoladeparels in oesterschelpen die we voorzien van strooisels die het smaakpatroon vervolledigen. De parels worden via verschillende technieken voorzien van decoratie zodat ze samen met de schelpen één mooi organisch geheel vormen. ZoeteZee staat hierbij voor lekkere chocolade in een unieke vormgeving. De schelp en de parel vormen samen één mooi geheel. De oesters worden individueel verpakt maar verschillende smaakcombinaties kunnen ook samengebracht worden in een oestermand.
Volle chocoladeoesters in melk- of fondantchocolade die in stukken kunnen gebroken worden.
Naar eigen keuze en intensiteit plaats je de stukken oester in een mok en overgiet je ze met hete melk.
Even oproeren en genieten van een warme 'La Westendaise' chocolademelk.
De gebruikte melkchocolade is een kwaliteitsvolle chocolade van Cacao Barry. Deze Supérieure melkchoclade is een volledig traceerbare en duurzame chocolade 38% met een pure cacao- en intense melksmaak. De bittere fondantchocolade Cacao Barry Guayaquil 64% is een chocolade met geroosterde toetsen en een krachtige cacaosmaak, delicaat versterkt door een zweem van koffie en kastanje.
De unieke bolvormige organische vorm van
'La Westendaise' maakt het ons mogelijk om de oester
te vullen in verschillende lagen die zorgen voor lekkere smaakcombinaties en -texturen.
Karamels, geleien, nootjes,... kunnen in de top van de oester. Hier bovenop vullen we de oester aan met een heerlijke ganache waarna we het geheel afsluiten met een dun laagje chocolade.
Breek de gevulde 'Westendaise' Gourmet in stukken en geniet van het unieke smaakpallet. Deze oester wordt gewikkeld in een goudfolie die zorgt voor een ideale bewaring ook na het afbreken en opeten van een eerste stukje oester.
De gevulde oesters maken ook momenten van foodsharing mogelijk. Samen genieten, delen en ontdekken!