'Kijk...
naar de mooie kleurrijke strandbloemen in crêpepapier die door kinderen 'te koop' worden aangeboden. Bloemen worden geruild door schelpjes waardoor er een soort van ruilhandel ontstaat.
Pure traditie, cultureel erfgoed, typisch voor onze Vlaamse kust.'
'Luister...
naar de vakantiesfeer op het strand. Spelende kinderen, ouders die genieten van de zon, grootouders in stressmodus tijdens het maken van de bloemen,... zalige achtergrondgeluiden met de ogen toe in de ligzetel'
'Voel...
aan de textuur van de chocoladetablet, de blaadjes en stok van de papieren bloem. Daarnaast de kleine gladde schelpen, de typische zaagjes of couteautjes mooi op rijtjes als betaalmiddel. Met de voeten in het zand achter onze bloemenwinkel wachten op eerste klanten'
'Ruik...
aan de chocoladeparels en de thee in de proefbuis.
De unieke cuberdongeur gaat samen met de rozenblaadjes, aardbeien, zoete framboos en groene Sencha.
De rozenknopjes zorgen voor een frisse en bloemige ondertoon... vrolijke vakantiegeuren'
'Smaak...
de chocoladetablet in 35% romige melkchocolade onderaan bestrooid met stukjes gedroogde frambozen en origine chocolade Equador 75% (Van Dender Chocolate). Deze pure chocolade ondersteunt de aroma's van rode vruchten. De 'Bloemen'pralines focussen zich op de heerlijke cuberdonsmaak met een ganache op basis van cuberdoncrunch, -siroop en witte chocolade. Combineer dit alles met de 'Flower Power' thee die je na de geurbeleving kan verdelen over de theezakjes'
'Kijk...
in de film hieronder naar de werking van de ruwe golfbrekers
aan het Sint-Laureinsstrand. Oude massieve natuurstenen blokken die de golven vanuit de zee steeds opnieuw breken. Prachtige beelden en reflecties ontstaan. Op de golfbrekers groepen meeuwen, beweging en rust tussen eb en vloed. Eén van de meest magische plekken aan zee '
'Luister...
naar de wind, dat typisch stukje zee dat we niet meer kunnen missen. Rustgevend. Het gekrijs en kolderen van de meeuwen zorgt voor leven op de golfbreker.'
'Voel...
aan de textuur van de chocoladetablet en voel de pokken en de gladde textuur van de steen en de zeewieren. Pokken zetten zich vast op de golfbrekers. De behuizing van een zeepok is hard en kegelvormig, zeker de moeite om eens aan dit unieke huisje te voelen. Zeepokken openen hun 'huisje' maar doen dit enkel bij het onder water staan van de golfbreker.'
'Ruik...
aan de thee en de chocoladeparels in de proefbuis.De parels nemen de geur over van de groene Sencha Wakame zeewier thee. Het citroengras geeft de thee een aangename frisse smaak... alsof
je zelf op de prachtige golfbreker staat'
'Smaak...
de chocoladetablet in 64% fondantchocolade onderaan bestrooid met stukjes gekonfijt fruit van limoen, sinaasappel, ananas en bosbessen. Naast de frisse limoen ontdek je ook de smaak van een origine chocolade Taïnori 64% Dominicaanse Republiek (Valrhona) met smaaktonen van geel fruit. Binnenin de 'Neusje van de Zee'pralines (schaalhoren) zit er een toefje citroengelei op basis van homemade limoncello van citroenen uit de Amalfistreek. Een ganache op basis van een infuus van de Sencha Wakame thee en witte 'Van Dender' chocolade bovenop de gelei. Combineer dit alles met de thee die je na de geurbeleving kan verdelen over de theezakjes'
'Kijk...
naar het leven in de Sint-Laureinsduinen waar de duindoornbessen vanaf augustus kleur geven aan dit unieke landschap. Duinvegetatie die zachtjes door de frisse Noordzeewind meegenomen wordt. Achter de duinengordel wacht de prachtige Noordzee'
'Luister...
vooral naar de rust in de duinen. De wind krijgt vrij spel waardoor
er heerlijk geritsel ontstaat. Krekels op de achtergrond. Eenmaal september komen er ook opnieuw meer vogelgeluiden op de voorgrond in dit prachtige beschermde natuurgebied'
'Voel...
aan de textuur van de chocoladetablet, de ronde vormen van de duindoornbesjes versus de harde lijnen van de doornen. Daarnaast de zachte textuur van mosjes, zand en gladde blaadjes. Voelen aan de duindoornstruik op eigen risico... prikgevaar'
'Ruik...
aan de thee en de chocoladeparels in de proefbuis. De geur van de fruitige thee met Brasilien Maté, appel, citroen en granaatappel beïnvloedt subtiel de chocoladeparels. Geuren die je meenemen naar de duinen... met de blote voeten
in het zand.'
'Smaak...
de chocoladetablet in 35% romige melkchocolade met onderaan een strooisel van met stukjes gekonfijt fruit van meloen, ananas en kokos waarvan de smaak mooi samensmelt met de stukjes Venezuela melkchocolade 44% (Van Dender Chocolate). Deze chocolade kenmerkt zich door de smaak van Alpenmelk met een toets van honing en karamel. Dit alles in combinatie met de 'Magic Maté' thee die je na de geurbeleving kan verdelen over de theezakjes. Binnenin de 'Parel'pralines de smaak van duindoornkaramel in combinatie met heerlijke Italiaanse crunchy Piemonte praliné (70/30).'