Rotondo

Rotondo... luxe chocoladetabletten met unieke smaken

Een toevallige vondst tijdens eigen grondwerken trok onze aandacht naar het 'Grand Hôtel Bellevue' in Westende.


Dit hotel, in de volksmond ook de Rotonde genoemd, is het enige gebouw in Westende dat dateert van voor           de Eerste Wereldoorlog. Het opende de deuren in 1911. De architect van het gebouw, Octave Van Rysselberghe,

hanteerde hiervoor een een premodernistische stijl. In zijn ontwerp zijn duidelijke verwijzigen te vinden naar de Italiaanse renaissance-architectuur. De bouw van het hotel was een prestigeproject. De kelderverdieping was uitgerust als kuurinstelling om de hotelgasten allerhande behandelingen op basis van zeewater aan te bieden. Naast het eigenlijke hotel waren er ook tennisvelden, een bioscoop, een eigen kapel en een tentoonstellingszaal. Deze zaal was een uitloper van de oude idee om in Westende een kunstenaarskolonie te vestigen                          (Bron informatiepaneel Rotonde).


De prachtige en unieke ronde vorm van het gebouw inspireerde ons. Het gebouw kijkt uit op de zee en de oude massieve golfbrekers maar ook op de beschermde Warendeduinen en het hinterland. Vanuit deze omgeving ontwerpen we ZoeteZee'Rotondo'chocoladetabletten met een verfijnd smakenpallet. Een subtiele toets van zeewier dicht bij de golfbrekers of de pittige duindoornbes richting duinen... chocolade voor fijnproevers!


Rotondo sesam-zout
Rotondo sesam-zout
Rotondo  yuzu-karamel
Rotondo yuzu-karamel
Rotondo amandelen-zeezout
Rotondo amandelen-zeezout
Rotondo cuberdon
Rotondo cuberdon

Zeesla is het groenste blaadje onder de zeewieren. Gedroogde zeesla heeft een nootachtige smaak. Specifiek voor zeesla is dat de gedroogde vlokjes in een hartig gerecht een zout effect geven... terwijl er feitelijk weinig zout in zit.

Rotondo 'golfbrekers', tabletten met een subtiele toets van zeewier                  


Onze 'Seaweed' tabletten vinden hun inspiratie in prachtige texturen op de machtige golfbrekers. Tussen en rond de massieve rotsblokken vinden we een groot aantal zeewieren en algen terug. In ronde en volle tabletten verwerken we op een heel subtiele manier zeesla. Door vlokken zeesla fijn te hakken bekomen we poeder en kleine stukjes wier dat we strikt afwegen en op smaak brengen met onze chocolade en andere bewust gekozen ingrediënten. Heerlijke foodpairing dicht bij de zee.


Golfbreker cuberdon©: een tablet van fondantchocolade verrijkt met cuberdoncrunch, chocoladecrispy in goudkleur en stukjes fijngehakte zeesla.


Golfbreker amandelen-zout©: een tablet van fondantchocolade verrijkt met amandelstiften, chocoladecrispy in koperkleur en stukjes fijngehakte zeesla. Op de achterzijde van de tablet vlokjes zeezout.


Golfbreker sesam-zout© een tablet van melkchocolade met gekarameliseerde sesamzaadjes, een snuifje zout, chocoladecrispy in koperkleur en kleine stukjes fijngehakte zeesla.


Golfbreker yuzu-karamel© een tablet van melkchocolade in mix met een pure fruitcouverture van Yuzu (Japans citrusvruchtje), karamelcrispy en kleine stukjes fijngehakte zeesla.


Rotondo 'duinen', fruitige tabletten op basis van de duindoornbes


De smaak van duindoornbessen is lekker in

foodpairing met de smaak van sinaasappelen.     Een topper in ons gamma sinds de opstart van ZoeteZee is ons 'Duingras'. Deze organgettes uit Corsica zijn geconfijt volgens de regels van de kunst wat resulteert in een mooie balans tussen zuur, zoet en lichte bitterheid. In volle 'Duin'tabletten van pure fondantchocolade 64% of smaakvolle melkchocolade 38% verspreiden we stukjes geconfijte sinaasappelschillen en duindoornbessen in samenhang met goudkleurige chocoladecrispy. In combinatie met onze kwaliteitschocolades creëren we hierdoor een subtiel 'zuur-zoet-bitter' evenwicht.


De degustatie van deze lekkernij doe je het best in de duinen of boven op de Warandetoren

middenin de Warandeduinen. Deze toren is een opvallende verschijning, geïnsprireerd op het helmgras dat we volop terugvinden in de duinen. Helemaal bovenaan heb je een prachtig zicht op de duinen, de uitgestrekte polders, enkele prachtige Beaufortkunstwerken en... onze mooie Noordzee. 


Rotondo duinen fondantchocolade
Rotondo duinen fondantchocolade
Rotondo duinen melkchocolade
Rotondo duinen melkchocolade

Duindoornbessen zijn rijk aan vitamine C en worden door veel (trek)volgens gegeten. Ze zijn precies rijp in de periode dat ze vertrekken naar overwinteringsgebieden. Per 100 gram bevat de duindoornbes zo'n 200 tot 1300 milligram vitamine C. Dat komt overeen met 7 citroenen.