Rotonde~Silt, 1911~2024, Rondo'S...
luxe chocoladetabletten met unieke smaken
Zeesla is het groenste blaadje onder de zeewieren. Gedroogde zeesla heeft een nootachtige smaak. Specifiek voor zeesla is dat de gedroogde vlokjes in een hartig gerecht een zout effect geven... terwijl er feitelijk weinig zout in zit.
Onze 'Seaweed' tabletten vinden hun inspiratie in prachtige texturen op de machtige golfbrekers. Tussen en rond de massieve rotsblokken vinden we een groot aantal zeewieren en algen terug. In ronde en volle tabletten verwerken we op een heel subtiele manier zeesla. Door vlokken zeesla fijn te hakken bekomen we poeder en kleine stukjes wier dat we strikt afwegen en op smaak brengen met onze chocolade en andere bewust gekozen ingrediënten. Heerlijke foodpairing dicht bij de zee.
Golfbreker cuberdon©: een tablet van fondantchocolade verrijkt met cuberdoncrunch, chocoladecrispy in goudkleur en stukjes fijngehakte zeesla.
Golfbreker amandelen-zout©: een tablet van fondantchocolade verrijkt met amandelstiften, chocoladecrispy in koperkleur en stukjes fijngehakte zeesla. Op de achterzijde van de tablet vlokjes zeezout.
Golfbreker sesam-zout© een tablet van melkchocolade met gekarameliseerde sesamzaadjes, een snuifje zout, chocoladecrispy in koperkleur en kleine stukjes fijngehakte zeesla.
Golfbreker yuzu-karamel© een tablet van melkchocolade in mix met een pure fruitcouverture van Yuzu (Japans citrusvruchtje), karamelcrispy en kleine stukjes fijngehakte zeesla.
De smaak van duindoornbessen is lekker in
foodpairing met de smaak van sinaasappelen. Een topper in ons gamma sinds de opstart van ZoeteZee is ons 'Duingras'. Deze organgettes uit Corsica zijn geconfijt volgens de regels van de kunst wat resulteert in een mooie balans tussen zuur, zoet en lichte bitterheid. In volle 'Rondo'S' tabletten van pure fondantchocolade 64% of smaakvolle melkchocolade 35% verspreiden we stukjes geconfijte sinaasappelschillen of Japanse mandarijn (Iyokan) en duindoornbessen in samenhang met goudkleurige chocoladecrispy. In combinatie met onze kwaliteitschocolades creëren we hierdoor een subtiel 'zuur-zoet-bitter' evenwicht.
Duindoornbessen zijn rijk aan vitamine C en worden door veel (trek)volgens gegeten. Ze zijn precies rijp in de periode dat ze vertrekken naar overwinteringsgebieden. Per 100 gram bevat de duindoornbes zo'n 200 tot 1300 milligram vitamine C. Dat komt overeen met 7 citroenen.
Naast heerlijke originechocolades heeft de Franse chocolademaker Valrhona ook unieke Inspiration fruitcouvertures die we tijdens het zormerseizoen graag verwerken in onze Rondo'S chocoladetabletten.
Deze fruitige boontjes zijn gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten en dat proef en merk je ook aan de kleur. Aardbeien, frambozen en yuzu worden verwerkt in onze chocolades naast de goudkleurige chocoladecrispy die zorgt voor een verrassend effect.
De ideale chocoladetablet als zomerse smaakexplosie,.... pure culinaire genieters.