chocopralines

Foodpairing... een zee vol origine(le) 'ZoeteZee'chocopralines...                         

Zeeën en oceanen verbinden. Verbinding tussen werelddelen en landen met ook culinair specificiteit en diverse smaakpatronen. Smaken in de chocoladewereld worden sterk bepaald door de verscheidenheid en de herkomst van de cacaobomen, de bodem, het klimaat en het fermentatie- en roosterproces van de bonen. Naast een aantal industriële chocoladereuzen, verwerken gedreven (bean-to-bar) chocolademakers de bonen tot heerlijke en vaak unieke chocolade(smaken). Tijdens een bezoek aan de chocoladefabriek van Herman Van Dender (Van Dender Chocolate) ontdekten we bij deze gepassioneerde patissier en chocolatier pure en smaakvolle (single) origine-chocolades die we dan ook graag verwerken in onze origine fruit-chocoladepasta's. Vanuit onze aandacht voor duurzaamheid kiezen we bewust voor deze pure fairtrade origine-chocolades. Een origine-chocolade is een chocolade van cacaobonen die van één bepaalde plaats komen, chocolade met een gekende herkomst of origine. Het zijn deze chocolades die wij graag in combinatie of foodpairing brengen met puur fruit. Een boeiende zoektocht naar fruitsmaken die overvloeien in de smaak van de gekozen origine(le) chocolades. Foto's van unieke en origine(le) zandstructuren geven ons alvast de nodige inspiratie. Omwille van onze kleinschaligheid zijn niet alle producten hieronder steeds voorradig, doorheen het jaar is er afwisseling voorzien. Uniek in dit 'ZoeteZee'verhaal is de duurzame verpakking. Elke pasta zit in een grote pralinevorm, een chocopraline van 20 gram die je gewoon op een bord met een mes open kan snijden. Zowel de pasta als de chocolade kan dan onmiddellijk tussen de boterham of op een toast met als effect een smeuïge pasta in combinatie met krokante stukjes chocolade. Individuele porties zitten in een mix van smaken samen in een doosje. Voor B&B en hotels leveren we dit unieke product in duurzame 'heen-en-weer' boxen en kunnen de individuele porties zonder verpakking op het ontbijtbord.


Geniet samen met ons mee van de unieke 'ZoeteZee'chocopralines!

'ZoeteZee' Origine(le) chocopralines - ZoeteZeeTM  2022 - All Rights Reserved - i-DEPOT 135644


Originepasta 'Duindoorn'

Venezuela Milk 44%


Deze unieke fruitganache bestaat uit een combinatie van melkchocoladepasta verrijkt met duindoorn. Hierdoor onstaat er een smeuïge chocoladepasta, heerlijk smeerbaar op een boterham of toast. Verrijk deze pasta met grof zeezout 'Fleur de Sel' en dan komen de duinen en de zee wel heel dichtbij.


De melkchocolade die we voor deze originepasta gebruiken is de Venezuela Milk 44% met als basis de trinitario cacaoboon uit de Caracasregio (Van Dender Chocolates). Deze chocolade kenmerkt zich door de heerlijke smaak van Alpenmelk die ondersteund wordt door een subtiele toets van honing en karamel. Deze lekkere zoetmakers zijn nodig om de zure duindoornbes in evenwicht te brengen. De romige chocoladesmaak wordt door de chocolademaker gerealiseerd door de subtiel geroosterde, rijke cacao en een vleugje vanille.

 

Originepasta 'Framboos'

Equador Milk 47%


Deze lekkere fruit'chocolade'pasta geven we vorm en smaak vanuit één van onze populaire fruitsoorten: de lekkere framboos. Een origine melkchocolade Ecuador 47 % (Van Dender Chocolates) geeft met zalige aroma's van rode vruchten de voorzet om deze weinig zurige en romige chocolade met karameltoets te combineren met de lichtzure zoete smaak van frambozen. De chocolade geeft dan ook kracht aan deze fruitganache die in de mond overgaat in een aangename cacaosmaak. 


Een topper die je kan smeren op een boterham maar zeker ook subtiel kan verwerken als smaakmaker op een dessertbord met framboos.


IMG_0357

Originepasta 'Calamansi'

Vietnam fondant 80%


Wanneer we zelf kennis maakten met de origine fondantchocolade 'Vietnam 80%' (Van Dender Chocolates) waren we onmiddellijk gewonnen voor de aangename maar stevige zuurtegraad van deze chocolade. De trinitario cacaoboon aan de basis van deze chocolade wordt geoogst in de Mekongdelta. Om de specifieke smaak van deze chocolade te creëren roostert de chocolademaker de bonen erg lang op een milde temperatuur. Dit vakmanschap resulteert, ondanks de 80% cacaomassa, in een zachte smaak die aangenaam blijft hangen. Een aantal accenten van citrusvruchten en zelfs een rijpe banaan zijn aanwezig.


In de foodpairing met deze smaakvolle chocolade kozen we voor calamansi. Deze vrucht (limoen) is een kruising van de mandarijn en de Chinese kumquat. Een citrusvrucht met een zoete smaak, sterk aromatisch en ietwat scherp met de typische smaak van een mandarijn. Een Aziatische vrucht die naar ons aanvoelen mooi aansluit bij de chocolade... voor de liefhebbers van origine(le) smaakpatronen.