Deze unieke fruitganache bestaat uit een combinatie van melkchocoladepasta verrijkt met duindoorn. Hierdoor onstaat er een smeuïge chocoladepasta, heerlijk smeerbaar op een boterham of toast. Verrijk deze pasta met grof zeezout 'Fleur de Sel' en dan komen de duinen en de zee wel heel dichtbij.
De melkchocolade die we voor deze originepasta gebruiken is de Venezuela Milk 44% met als basis de trinitario cacaoboon uit de Caracasregio (Van Dender Chocolates). Deze chocolade kenmerkt zich door de heerlijke smaak van Alpenmelk die ondersteund wordt door een subtiele toets van honing en karamel. Deze lekkere zoetmakers zijn nodig om de zure duindoornbes in evenwicht te brengen. De romige chocoladesmaak wordt door de chocolademaker gerealiseerd door de subtiel geroosterde, rijke cacao en een vleugje vanille.
Deze lekkere fruit'chocolade'pasta geven we vorm en smaak vanuit één van onze populaire fruitsoorten: de lekkere framboos. Een origine melkchocolade Ecuador 47 % (Van Dender Chocolates) geeft met zalige aroma's van rode vruchten de voorzet om deze weinig zurige en romige chocolade met karameltoets te combineren met de lichtzure zoete smaak van frambozen. De fondantchocolade aan de buitenkant geeft extra kracht aan deze fruitganache die in de mond overgaat in een aangename cacaosmaak.
Een topper die je kan smeren op een boterham maar zeker ook subtiel kan verwerken als smaakmaker op een dessertbord met framboos.
Wanneer we zelf kennis maakten met de origine fondantchocolade 'Vietnam 80%' (Van Dender Chocolates) waren we onmiddellijk gewonnen voor de aangename maar stevige zuurtegraad van deze chocolade. De trinitario cacaoboon aan de basis van deze chocolade wordt geoogst in de Mekongdelta. Om de specifieke smaak van deze chocolade te creëren roostert de chocolademaker de bonen erg lang op een milde temperatuur. Dit vakmanschap resulteert, ondanks de 80% cacaomassa, in een zachte smaak die aangenaam blijft hangen. Een aantal accenten van citrusvruchten en zelfs een rijpe banaan zijn aanwezig.
In de foodpairing met deze smaakvolle chocolade kozen we voor calamansi. Deze vrucht (limoen) is een kruising van de mandarijn en de Chinese kumquat. Een citrusvrucht met een zoete smaak, sterk aromatisch en ietwat scherp met de typische smaak van een mandarijn. Een Aziatische vrucht die naar ons aanvoelen mooi aansluit bij de chocolade... voor de liefhebbers van origine(le) smaakpatronen.
Aan de basis van deze chocolade'pasta' ligt de bekende hazelnoot uit Piemonte. Piemonte ligt in Noord-West Italië op een uniek kruispunt van de Middellandse zee, de Alpen en het Italiaanse binnenland. Deze hazelnoten onderscheiden zich met hun vorm, grootte en kleur maar bovenal met hun intense smaak (bron Delgiro).
Deze smaak in combinatie met de Selection Herman Van Dender melkchocolade 44% gekenmerkt door een prachtig evenwicht tussen cacao en romige melk.
Een chocoladepasta praline met een eerder klassieke chocoladepastasmaak weliswaar opnieuw op basis van kwalitatieve grondstoffen.