chocopralines

Foodpairing... een zee vol origine(le) 'ZoeteZee'chocopralines...                         

Zeeën en oceanen verbinden. Verbinding tussen werelddelen en landen met ook culinair specificiteit en diverse smaakpatronen. Smaken in de chocoladewereld worden sterk bepaald door de verscheidenheid en de herkomst van de cacaobomen, de bodem, het klimaat en het fermentatie- en roosterproces van de bonen. Naast een aantal industriële chocoladereuzen, verwerken gedreven (bean-to-bar) chocolademakers cacaobonen tot heerlijke en vaak unieke chocolade(smaken). Vanuit onze aandacht voor duurzaamheid kiezen we bewust voor deze pure fairtrade origine-chocolades. Een origine-chocolade is een chocolade van cacaobonen die van één bepaalde plaats komen, chocolade met een gekende herkomst of origine. Het zijn deze chocolades die wij graag in combinatie of foodpairing brengen met puur fruit. Een boeiende zoektocht naar fruitsmaken die overvloeien in de smaak van de gekozen origine(le) chocolades. 


Uniek in het verhaal van de 'ZoeteZee'chocopraline is de duurzame verpakking. Elke pasta zit in een grote pralinevorm, een zandvormpje als chocopraline van 20 gram, die je gewoon op een bord met een mes open kan snijden. Zowel de pasta als de chocolade kan dan onmiddellijk tussen de boterham of op een toast met als effect een smeuïge pasta in combinatie met krokante stukjes chocolade. Individuele porties zitten in een mix van smaken samen in een doosje. Voor B&B's en hotels leveren we dit unieke product in duurzame 'heen-en-weer' boxen en kunnen de individuele porties zonder verpakking op het ontbijtbord of geserveerd worden op het ontbijtbuffet.


Onze unieke chocopraline werd bekroond met zilver op de Belgium Chocolate Awards 2022.

'ZoeteZee' Origine(le) chocopralines - ZoeteZeeTM  2022 - All Rights Reserved - i-DEPOT 135644


Originepasta 'Duindoorn'

Venezuela Milk 44%


Deze unieke fruitganache bestaat uit een combinatie van melkchocoladepasta verrijkt met duindoorn. Hierdoor onstaat er een smeuïge chocoladepasta, heerlijk smeerbaar op een boterham of toast. Verrijk deze pasta met grof zeezout 'Fleur de Sel' en dan komen de duinen en de zee wel heel dichtbij.


De melkchocolade die we voor deze originepasta gebruiken is de Venezuela Milk 44% met als basis de trinitario cacaoboon uit de Caracasregio (Van Dender Chocolates). Deze chocolade kenmerkt zich door de heerlijke smaak van Alpenmelk die ondersteund wordt door een subtiele toets van honing en karamel. Deze lekkere zoetmakers zijn nodig om de zure duindoornbes in evenwicht te brengen. De romige chocoladesmaak wordt door de chocolademaker gerealiseerd door de subtiel geroosterde, rijke cacao en een vleugje vanille.

 

Originepasta 'Framboos'

Equador Milk 47%


Deze lekkere fruit'chocolade'pasta geven we vorm en smaak vanuit één van onze populaire fruitsoorten: de lekkere framboos. Een origine melkchocolade Ecuador 47 % (Van Dender Chocolates) geeft met zalige aroma's van rode vruchten de voorzet om deze weinig zurige en romige chocolade met karameltoets te combineren met de lichtzure zoete smaak van frambozen. De fondantchocolade aan de buitenkant geeft extra kracht aan deze fruitganache die in de mond overgaat in een aangename cacaosmaak. 


Een topper die je kan smeren op een boterham maar zeker ook subtiel kan verwerken als smaakmaker op een dessertbord met framboos.


IMG_1401
IMG_0357

Originepasta 'Calamansi'

Vietnam fondant 80%


Wanneer we zelf kennis maakten met de origine fondantchocolade 'Vietnam 80%' (Van Dender Chocolates) waren we onmiddellijk gewonnen voor de aangename maar stevige zuurtegraad van deze chocolade. De trinitario cacaoboon aan de basis van deze chocolade wordt geoogst in de Mekongdelta. Om de specifieke smaak van deze chocolade te creëren roostert de chocolademaker de bonen erg lang op een milde temperatuur. Dit vakmanschap resulteert, ondanks de 80% cacaomassa, in een zachte smaak die aangenaam blijft hangen. Een aantal accenten van citrusvruchten en zelfs een rijpe banaan zijn aanwezig.


In de foodpairing met deze smaakvolle chocolade kozen we voor calamansi. Deze vrucht (limoen) is een kruising van de mandarijn en de Chinese kumquat. Een citrusvrucht met een zoete smaak, sterk aromatisch en ietwat scherp met de typische smaak van een mandarijn. Een Aziatische vrucht die naar ons aanvoelen mooi aansluit bij de chocolade... voor de liefhebbers van origine(le) smaakpatronen.


Chocoladepasta 'Hazelnoten Piemonte'

Selection 44%


Aan de basis van deze chocolade'pasta' ligt de bekende hazelnoot uit Piemonte. Piemonte ligt in Noord-West Italië op een uniek kruispunt van de Middellandse zee, de Alpen en het Italiaanse binnenland. Deze hazelnoten onderscheiden zich met hun vorm, grootte en kleur maar bovenal met hun intense smaak (bron Delgiro).

Deze smaak in combinatie met de Selection Herman Van Dender melkchocolade 44% gekenmerkt door een prachtig evenwicht tussen cacao en romige melk.


Een chocoladepasta praline met een eerder klassieke chocoladepastasmaak weliswaar opnieuw op basis van kwalitatieve grondstoffen.


IMG_1392
IMG_0409
IMG_7627