Aan de basis van deze chocolade'pasta' ligt de bekende hazelnoot uit Piemonte. Piemonte ligt in Noord-West Italië op een uniek kruispunt van de Middellandse zee, de Alpen en het Italiaanse binnenland. Deze hazelnoten onderscheiden zich met hun vorm, grootte en kleur maar bovenal met hun intense smaak (bron Delgiro).
Deze smaak in combinatie met de Veliche Sublety 31% melkchocolade zorgt voor een verfijnde maar zeer toegankelijke chocopraline. De gebruikte melkchocolade in kleine productie is een chocolade op basis van cacaobonen uit Madagascar die zich kenmerkt door een uitgesproken romig melkprofiel en zachte tonen van vanille(stok) .
Een chocoladepasta praline met een eerder klassieke chocoladepastasmaak, weliswaar steeds opnieuw op basis van kwalitatieve grondstoffen.
Voor de pure liefhebbers van origine(le) smaakpatronen is de Grand Cru chocolade van Valrhona de ideale keuze. Valrhona is een Franse fabrikant van premium chocolade, gevestigd in Hermitage, een wijnstreek in de buurt van Lyon. Valrhona werkt met respect voor traditie en een strenge bewaking van de kwaliteit. De vulling van deze chocopraline is gebaseerd op vanillestok uit Madagascar en Caraïbe 66%' originechocolade vanuit cacaobonen uit de Dominicaanse Republiek. De chocolade is afkomstig van kleine plantages uit de Caraïbische zee en heeft een ronde en evenwichtige smaak met toetsen van geroosterd gedroogd fruit. Voor de chocoladeliefhebber die op zoek is naar de pure smaak van cacao en originechocolade.
Deze lekkere fruit'chocolade'pasta geven we vorm en smaak vanuit één van onze populaire fruitsoorten: de lekkere framboos. Een origine melkchocolade Ecuador 47 % (Van Dender Chocolates) geeft met zalige aroma's van rode vruchten de voorzet om deze weinig zurige en romige chocolade met karameltoets te combineren met de lichtzure zoete smaak van frambozen. De fondantchocolade aan de buitenkant geeft extra kracht aan deze fruitganache die in de mond overgaat in een aangename cacaosmaak.
Een topper die je kan smeren op een boterham maar zeker ook subtiel kan verwerken als smaakmaker op een dessertbord met framboos.
Deze unieke fruitganache bestaat uit een combinatie van melkchocoladepasta verrijkt met duindoorn. Hierdoor onstaat er een smeuïge chocoladepasta, heerlijk smeerbaar op een boterham of toast. Verrijk deze pasta met grof zeezout 'Fleur de Sel' en dan komen de duinen en de zee wel heel dichtbij.
De melkchocolade die we voor deze originepasta gebruiken is de Venezuela Milk 44% met als basis de trinitario cacaoboon uit de Caracasregio (Van Dender Chocolates). Deze chocolade kenmerkt zich door de heerlijke smaak van Alpenmelk die ondersteund wordt door een subtiele toets van honing en karamel. Deze lekkere zoetmakers zijn nodig om de zure duindoornbes in evenwicht te brengen. De romige chocoladesmaak wordt door de chocolademaker gerealiseerd door de subtiel geroosterde, rijke cacao en een vleugje vanille.