chocopralines

Snij, plet en smeer... een zee van origine(le) 'ZoeteZee'chocopralines...                         

Zeeën en oceanen verbinden. Verbinding tussen werelddelen en landen met ook culinair specificiteit en diverse smaakpatronen. Smaken in de chocoladewereld worden sterk bepaald door de verscheidenheid en de herkomst van de cacaobomen, de bodem, het klimaat en het fermentatie- en roosterproces van de bonen. Naast een aantal industriële chocoladereuzen, verwerken gedreven (bean-to-bar) chocolademakers cacaobonen tot heerlijke en vaak unieke chocolade(smaken). Vanuit onze aandacht voor duurzaamheid kiezen we bewust voor deze pure fairtrade origine-chocolades.

Een origine-chocolade is een chocolade van cacaobonen die van één bepaalde plaats komen, chocolade met een gekende herkomst of origine. Snij, plet en smeer. Uniek in het verhaal van de 'ZoeteZee'chocopraline is de duurzame verpakking. Elke pasta zit in een grote pralinevorm,

een zandvormpje als chocopraline van 20 gram, die je gewoon op een bord met een mes open kan snijden. Zowel de pasta als de chocolade kan dan onmiddellijk tussen de boterham of op een toast met als effect een smeuïge pasta in combinatie met krokante stukjes chocolade. Voor B&B's en hotels leveren we dit unieke product in duurzame 'heen-en-weer' boxen en kunnen de individuele porties zonder verpakking op het ontbijtbord of geserveerd worden op het ontbijtbuffet.


Onze unieke chocopraline werd bekroond met zilver op de Belgium Chocolate Awards 2022.

'ZoeteZee' Origine(le) chocopralines - ZoeteZeeTM  2022 - All Rights Reserved - i-DEPOT 135644


IMG_1460
IMG_1392
IMG_0409
IMG_1453

Chocoladepasta

'Classic hazelnoten Piemonte'


Aan de basis van deze chocolade'pasta' ligt de bekende hazelnoot uit Piemonte. Piemonte ligt in Noord-West Italië op een uniek kruispunt van de Middellandse zee, de Alpen en het Italiaanse binnenland. Deze hazelnoten onderscheiden zich met hun vorm, grootte en kleur maar bovenal met hun intense smaak (bron Delgiro).

Deze smaak in combinatie met de Veliche Sublety 31% melkchocolade zorgt voor een verfijnde maar zeer toegankelijke chocopraline. De gebruikte melkchocolade in kleine productie is een chocolade op basis van cacaobonen uit Madagascar die zich kenmerkt door een uitgesproken romig melkprofiel en zachte tonen van vanille(stok) .


Een chocoladepasta praline met een eerder klassieke chocoladepastasmaak, weliswaar steeds opnieuw op basis van kwalitatieve grondstoffen.


IMG_0357

Originepasta 'Caraïbe 66%' Dominicaanse Republiek Valrhona


Voor de pure liefhebbers van origine(le) smaakpatronen  is de Grand Cru chocolade van Valrhona de ideale keuze. Valrhona is een Franse fabrikant van premium chocolade, gevestigd in Hermitage, een wijnstreek in de buurt van Lyon. Valrhona werkt met respect voor traditie en een strenge bewaking van de kwaliteit. De vulling van deze chocopraline is gebaseerd op vanillestok uit Madagascar en Caraïbe 66%' originechocolade vanuit cacaobonen uit de Dominicaanse Republiek. De chocolade is afkomstig van kleine plantages uit de Caraïbische zee en heeft een ronde en evenwichtige smaak met toetsen van geroosterd gedroogd fruit. Voor de chocoladeliefhebber die op zoek is naar de pure smaak van cacao en originechocolade.Originepasta 'Framboos'

Equador Milk 47%


Deze lekkere fruit'chocolade'pasta geven we vorm en smaak vanuit één van onze populaire fruitsoorten: de lekkere framboos. Een origine melkchocolade Ecuador 47 % (Van Dender Chocolates) geeft met zalige aroma's van rode vruchten de voorzet om deze weinig zurige en romige chocolade met karameltoets te combineren met de lichtzure zoete smaak van frambozen. De fondantchocolade aan de buitenkant geeft extra kracht aan deze fruitganache die in de mond overgaat in een aangename cacaosmaak. 


Een topper die je kan smeren op een boterham maar zeker ook subtiel kan verwerken als smaakmaker op een dessertbord met framboos.


IMG_1401

Originepasta 'Duindoorn'

Venezuela Milk 44%


Deze unieke fruitganache bestaat uit een combinatie van melkchocoladepasta verrijkt met duindoorn. Hierdoor onstaat er een smeuïge chocoladepasta, heerlijk smeerbaar op een boterham of toast. Verrijk deze pasta met grof zeezout 'Fleur de Sel' en dan komen de duinen en de zee wel heel dichtbij.


De melkchocolade die we voor deze originepasta gebruiken is de Venezuela Milk 44% met als basis de trinitario cacaoboon uit de Caracasregio (Van Dender Chocolates). Deze chocolade kenmerkt zich door de heerlijke smaak van Alpenmelk die ondersteund wordt door een subtiele toets van honing en karamel. Deze lekkere zoetmakers zijn nodig om de zure duindoornbes in evenwicht te brengen. De romige chocoladesmaak wordt door de chocolademaker gerealiseerd door de subtiel geroosterde, rijke cacao en een vleugje vanille.