Allergenen

Allergenenbeleid ZoeteZeeAl onze producten zijn met de grootste zorg voor kwaliteit ambachtelijk vervaardigd en bevatten geen bewaarmiddelen.


Aangezien wij gebruik maken van verse room en verse roomboter kunnen wij voor onze pralines, bij een optimale bewaring, een houdbaarheid van 2 tot 4 weken na aankoop garanderen. Holgoed figuren (volle chocolade) kunnen tot 6 maand na aankoop bewaard worden. U kan uw chocoladeproducten het beste bewaren op een koele en droge plaats afgeschermd van licht en lucht.

De beste bewaartemperatuur schommelt tussen de 12° en 18°. Indien u graag chocolade in de koelkast bewaart, houd er dan rekening mee dat deze goed afgesloten is van de lucht om vreemde geuren te vermijden, de chocolade zal anders de smaken van uw koelkast opnemen. Uw chocolade krijgt dan de smaak van kaas. Te grote temperatuursverschillen zullen ook condens veroorzaken.


Bij verkeerde bewaring zal er een kwaliteitsverlies optreden, dwz. dat de smaak en de kleur kunnen veranderen en er schimmel kan optreden. Elk doosje chocolade is voorzien van een TGT-datum (Te Gebruiken Tot). Deze datum geeft de laatste dag aan waarop je het chocoladeproduct nog veilig kunt gebruiken. Een langere houdbaarheid is mogelijk maar gebeurt dan op basis van proeven

en eigen risico.


Voedselallergie is een groeiend gezondheidsprobleem. Voor elk chocoladeproduct voorziet ZoeteZee een lijst van allergenen die aanwezig zijn of kunnen zijn in de chocolade(vulling). Hieronder bieden wij een algemeen overzicht dat eenvoudig raadpleegbaar is.   Neem zeker contact met ons op indien meer informatie gewenst is.