Zeeminaries

Op 'Zeeminarie'... een dag genieten aan zee

Naast deelnemen aan een 'ZoeteZee'chocoladeatelier kunnen gasten aansluitend kennis maken met de prachtige zeeomgeving rondom het atelier. Stilstaan en volop genieten van chocolade en de zeeomgeving!

Ondanks de bekende bouwwoede aan zee van de voorbije decennia is Westende-bad volop positief in ontwikkeling en zijn er veel plekken die mogen gezien worden. Met een knipoog naar het verleden willen we Westende

als 'Parel van de Kust' aan jullie voorstellen tijdens maar ook na onze chocoladebelevingsmomenten.


Vrijblijvend koppelen we ons chocoladeverhaal aan extra ontspanningsmogelijkheden in de vorm van

een Zeeminarie. Vervolg het chocoladeatelier met een wandeling of fietstocht aan zee of in het hinterland,

een rit met een billenkar op de nieuwe zeedijk, een partijtje minigolf of een bezoek aan de prachtige vakantievilla Villa les Zéphyrs uit 1930,... Westende-bad heeft hier veel troeven.


Kortom een heerlijke dag  op Zeeminarie, chocoladebeleving aan zee in combinatie met een vleugje sport, kunst, erfgoed en cultuur. Na het chocoladeatelier zetten we onze gasten graag zelfstandig op weg.


IMG_6261
IMG_4797

Wandel'Zeeminarie' 


Zelfstandige wandelingen in de namiddag op basis van wandelplannen


Westende-erfgoedwandelroute - 4 km

Deze route neemt je mee langs de vele getuigen van het prachtige verleden van Westende-bad. Via de zeedijk ontdek je het Grand Hôtel Belle-Vue (Rotonde). Daarnaast enkele moderne kunstwerken o.a. van Wim Delvoye en Nick Ervinck. Na een beklimming van de Warandetoren keer je via rustige wandelpaden doorheen de Warandeduinen terug naar het 'ZoeteZee'atelier.


Ijzermondingwandeling - 13 km

Een themawandeling richting rijkste kunstarchitectuur van Westende-bad en de Ijzermonding. Via dit prachtige natuurgebied keer je terug via het strand.


Schuddebeurzewandeling - 12,5 km

Een themawandeling die zich focust op het natuurreservaat 'De Schuddebeurze' waar je op een uitkijkplatform de bunkersite 'Bamburg' kan ontdekken. Via de jachthaven van Nieuwpoort keer je terug naar het centrum van Westende-bad.


Locatie: startpunt Villa Les Zéphyrs (wandelafstand 'ZoeteZee'chocoladeatelier)


Prijs: gratis via wandelkaartenIMG_1856
IMG_3774
IMG_1139

'Billenkar'Zeeminarie


Tijdens een belevingsdag aan zee is een rit met een billenkar op de zeedijk een onvergetelijke ervaring. De traditie van de billenkarren is waardevol cultureel kusterfgoed, uniek sinds eind jaren 20. In honderd jaar veranderde er veel aan de vorm van de billenkarren maar het plezier van samen trappen soms tegen de zeewind in bleef. Neem zeker ook even de tijd om de oude billenkarren te bekijken bij onze partner 'Babelou'.


Duur: vanaf één uur (namiddagactiviteit)

Locatie: startpunt zeedijk Babelou, Koning Ridderdijk 44 (wandelafstand 'ZoeteZee'chocoladeatelier)


Prijs: huurprijs billenkar Babelou'Fiets'Zeeminarie


Zelfstandige fietstochten in de namiddag op basis van fietsplannen


Fietstocht 'Westende-Middelkerke-Raversijde-hinterland' - 25 km

Tijdens deze fietstocht ontdek je een aantal culturele hoogtepunten van Middelkerke, de Rotonde, het Beeldenpark en het indrukkende casino in opbouw. Daarnaast fiets je op de zeedijk maar maak je ook kennis met het prachtige groene hinterland.


Fietstocht 'Toeren tussen torens' - 40 km            

Deze fietstocht verbindt alle kerkgebouwen met elkaar. Je ontdekt de geschiedenis van alle kerken en de mooie plekjes van Middelkerke. 


Duur: halve dag (namiddagactiviteit)

Locatie: startpunt zeedijk Babelou (wandelafstand 'ZoeteZee'chocoladeatelier)


Prijs: huurprijs (elektrische)fiets Babelou

Westende-bad, Koning Ridderdijk 44IMG_1907
IMG_1913

'Minigolf'Zeeminarie


Wie met nostalgie terugdenkt aan een vakantie aan zee herinnert zich ongetwijfeld een ontspannend partijtje minigolf. Op wandelafstand van het 'ZoeteZee'atelier vinden we onze partners Westend Minigolf terug in de rustige Zonnelaan. Na het chocoladeatelier zorgen zij verder voor een mooie en fijne dag aan zee.


Duur: twee uur (namiddagactiviteit)

Locatie: Minigolf Westende, Zonnelaan 31A


Prijs: prijs Minigolf Westende, Zonnelaan

Westende-badZeeminarie 'Villa Les Zéphyrs'


Op enkele wandelstappen van het 'ZoeteZee'atelier bevindt zich de Westendse Villa Les Zéphyrs. Deze villa werd in 1922 gebouwd en is gebaseerd op een ontwerp dat architect Oscar Van de Voorde reeds in 1910 maakte voor de wereldtentoonstelling in Brussel. Interessant in het gebouw zijn de glas-in-loodramen, de badkamer en het verzonken terrazzobad en faiencebekleding, de kelderkeuken en de art-nouveau aankleding van de eetkamer en de fumoir. Een aantal elementen in deze ruimtes zijn van de hand van Henry Van de Velde. In dit kleine maar originele vakantiehuis herbeleef je de leef- en wooncultuur van een welgestelde familie uit de jaren 1920-1940. Er vinden ook artistieke (winter- en zomer)tentoonstellingen plaats die steeds de moeite waard zijn.


Duur: twee uur (namiddagactiviteit)

Locatie: Villa Les Zéphyr-Portiekenplein (wandelafstand 'ZoeteZee'chocoladeatelier)


Prijs: inkomprijs Villa Les ZéphyrIMG_5700